Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olympiakos a câștigat la masa verde meciul cu Panathinaikos; clubul din urmă, penalizat cu cinci puncte

www.ponturi-bune.ro
Olympiakos Pireu

Comisia de Apel a Federaţiei de Fotbal din Grecia a decis, miercuri, ca Olympiakos să fie declarată câştigătoare a meciului cu Panathinaikos, suspendat în urmă cu o lună, din cauza incidentelor. În plus, Panathinaikos a primit o penalizare de cinci puncte, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: Dezastru pentru echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf: Al Wasl a fost egalată după ce a condus cu 3-0

La 22 martie, liga greacă hotărâse ca Panathinaikos să fie penalizată cu trei puncte şi ca jocul să se reia din momentul întreruperii. Miercuri, amenda decisă iniţial pentru Panathinaikos, de 94.500 de euro, a fost mărită la 99.500 de euro şi sancţiunea de disputare a două meciuri cu porţile închise a fost menţinută. Ca urmare a sancţiunilor decise de federaţie, Panathinaikos a coborât pe locul nouă în clasament, cu 33 de puncte. Olympiakos este pe poziţia a doua, cu 69 de puncte, cu cinci mai puţine decât echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, cu două etape înainte de finalul sezonului.

La 17 martie, derbiul campionatului Greciei, Panathinaikos Atena - Olympiakos Pireu, din etapa a XXV-a, a fost întrerupt şi nu a mai fost reluat, în minutul 69, din cauza violenţei fanilor, care s-au bătut cu forţele de ordine. Arbitrul german Marco Fritz a decis să oprească meciul la scorul de 1-0 pentru Olympiakos, din cauza gazelor lacrimogene folosite de poliţie în confruntarea cu fanii, în afara stadionului, şi din cauza faptului că suporteri ai gazdelor au invadat suprafaţa de joc. La acest meci, disputat pe Stadionul Olimpic din Atena, fanii oaspeţilor nu au avut permisiunea de a asista din tribune.  Incidentele au început în minutul 5, când 15-20 de persoane cu îmbrăcăminte fără însemnele vreunui club au intrat pe teren şi i-au atacat pe cei de pe banca de rezerve a oaspeţilor. Reprezentanţi ai acestora din urmă au afirmat că unul dintre atacatori avea un cuţit. Meciul s-a reluat după zece minute şi s-a desfăşurat fără alte incidente până în minutul 53, când Miguel Angel Guerrero a deschis scorul pentru Olympiakos. O parte din galeria gazdelor a părăsit stadionul şi s-a bătut cu poliţia, lângă arenă. Forţele de ordine au folosit gazde lacrimogene, care au ajuns şi pe stadion. Arbitrul şi jucătorii au aşteptat până în minutul 69, dar atmosfera era insuportabilă, astfel că meciul a fost mai întâi oprit temporar, apoi definitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.