Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olympique Marseille intenţionează să întreprindă acţiuni în justiţie pentru a nu pierde meciul cu Nice la masa verde, în urma incidentelor violente

ligue 1

Olympique Marseille intenţionează să întreprindă acţiuni în justiţie pentru a revoca decizia Ligii franceze de Fotbal Profesionist (LFP) de a acorda echipei Nice victoria la masa verde, cu 3-0, în meciul din Ligue 1, oprit definitv, duminică, în minutul 76, din cauza unor incidente violente, informează lesoir.be.

Jocul de la Nisa cu formaţia din Marsilia, disputat pe Stadionul Allianz Riviera, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei Nice au invadat terenul, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren, potrivit news.ro.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine.

Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, având în vedere situaţia, decizie susţinută de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria.

Meciul urma a fi reluat, dar Olympique Marseille a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor, ceea ce a determinat LFP să declare finalul întâlnirii şi victoria echipei Nice, la masa verde, cu 3-0.

Potrivit Amazon, deţinătorul drepturilor TV, OM va demara o acţiune pentru a revoca această decizie.

"Liga a decis să se reia meciul. Noi am decis, pentru siguranţa jucătorilor noştri, care au fost atacaţi, să nu reluăm meciul. Este deja a doua oară, am experimentat acest lucru la Montpellier. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este total inacceptabil. Trebuie să creăm un precedent pentru fotbalul francez, luând poziţie. Arbitrul a fost de acord cu noi. Ne-a confirmat că securitatea nu era asigurată, el nu a vrut să reia jocul. Dar LFP, pentru o chestiune de ordine publică, a vrut să se reia. Acesta este motivul pentru care am decis să nu reluăm şi să ne întoarcem la Marsilia în această seară", a declarat Longoria.

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.

"Este dezamăgitor că se termină astfel. Lucrurile sunt destul de clare (...) Noi am aruncat sticle de apă, din păcate, dar a fost reacţia celor din Marsilia să trimită sticlele înapoi în tribune. Personalul de securitate al celor din Marsilia nu ar fi trebuit să intre pe teren şi să ne lovească jucătorii. Ceea ce a catalizat lucrurile a fost reacţia a doi jucători de la OM... Nu prea înţeleg de ce Marseille nu a reluat jocul", a spus preşedintele clubului Nice, Jean-Pierre Rivere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.