Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omagiu pentru Nelson Mandela la Adunarea Generală ONU

mandela

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a adus luni un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, de la a cărui naştere se împlinesc 100 de ani, lansând un apel către ţările din întreaga lume să valorifice moştenirea lăsată de fostul lider al mişcării anti-apartheid, transmite dpa preluată de Agerpres.

În cadrul Summitului Păcii organizat luni în marja celei de-a 73-a sesiuni anuale a Adunării Generale a ONU, Antonio Guterres a participat la dezvelirea, la sediul ONU, a unei statui a lui Nelson Mandela (decedat în decembrie 2013 la vârsta de 95 de ani), care a stat închis 27 de ani pentru lupta sa contra guvernului din Africa de Sud care promova politica de apartheid.

''Astăzi ne amintim de un bărbat cu o mare înţelepciune, demnitate tăcută şi realizări monumentale, care a muncit neobosit pentru pace şi demnitate umană pentru oamenii din întreaga lume. Acesta este scopul organizaţiei noastre şi - ca lideri - este responsabilitatea noastră'', a spus Guterres în deschiderea summitului.

''Să ne angajăm că vom construi pe moştenirea lui Nelson Mandela astfel încât toţi oamenii din lume să se poată bucura de pace, prosperitate şi dezvoltare durabilă'', a adăugat secretarul general al ONU în cadrul summitului care marchează şi 70 de ani de la semnarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.