Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șomajul din SUA crește dramatic în ciuda numărului mare de locuri de muncă nou-create

Agerpres
someri somaj

Economia americană a creat un număr peste aşteptări de noi locuri de muncă în iunie, însă rata şomajului a urcat la 3,7%, în timp ce creşterea salariilor a fost sub estimări, ceea ce ar putea încuraja Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor, transmit Reuters şi AP, potrivit agerpres.ro.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 224.000 de noi locuri de muncă, mult peste cifra de 160.000 noi de locuri de muncă preconizată de analişti, în timp ce rata şomajului a urcat uşor, de la 3,6% la 3,7%.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Economia americană trebuie să creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei apte de muncă. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos cifrele pentru aprilie şi mai, când au fost create cu 11.000 de locuri de muncă mai puţin decât numărul anunţat iniţial.

Vezi și: Viorica Dăncilă dă de pereți cu Codrin Ștefănescu: 'Cred că și-a greșit meseria, scenarist i se potrivea. Nu există o listă neagră în PSD'

Salariul mediu orar a crescut cu 3,1% în iunie, similar cu nivelul din mai.

În industrie şi construcţii au fost create 17.000 şi, respectiv, 21.000 de locuri de muncă în iunie, în timp ce în structurile guvernamentale s-au creat 33.000 de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.