Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omenirea a atins ’un punct fără întoarcere’: Avertismentul APOCALIPTIC al secretarului general al ONU, Ban Ki-moon

ban ki-moon

Omenirea a atins "un punct fără întoarcere" în privinţa schimbărilor climatice, a avertizat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, cu prilejul instituirii în Olanda a unei comisii pentru climă, relatează AFP preluată de Agerpres.

Comisia va examina măsurile pe care ţările, mai ales cele sărace, le pot întreprinde pentru a se înarma împotriva efectelor schimbărilor climatice, precum creşterea nivelului mărilor şi secetele prelungite.

Donald Trump dă un pas înapoi și recunoaște: Cred că ceva se întâmplă

Un summit va fi organizat în Olanda în 2020 pentru a trece în revistă punctele de lucru ale comisiei, la care sunt asociate marile puteri mondiale, precum China, India şi Germania, alături de alte 14 ţări.

Comisia, al cărei sediu se află la Rotterdam, este prezidată de Ban Ki-moon, Bill Gates, fondatorul Microsoft şi de militanta pentru climă Kristalina Georgieva, directoarea generală a Băncii Mondiale.

Într-un raport publicat săptămâna trecută, membrii Grupului de Experţi Interguvernamentali privind Evoluţia Climei (GIEC) au lansat un apel la transformări rapide şi fără precedent, dacă se doreşte limitarea încălzirii planetei la 1,5 grade Celsius.

Olanda este deosebit de vulnerabilă la efectele încălzirii climatice, o parte a acestei ţări aflându-se sub nivelul mării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.