Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMERTA în Poliție: un sindicalist și-a reclamat șefii la Parchet, după ce l-au amendat pentru postări pe Facebook

Facebook Bogdan Banica
Bogdan Banica

Situație halucinantă în Poliția Română. Un cunoscut sindicalist a fost amendat pentru a avut curajul să dezvăluie neregulile din inspectoratul din Suceava. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, Bogdan Bănică, a fost amendat pentru postările sale de pe Facebook. Omul nu a ezitat și a sesizat Parchetul pentru îngrădirea libertății de exprimare, care de altfel e garantată de Constituția României.

Citește și: Andrei Caramitru îi dă PONTURILE ZILEI lui Florin Cîțu: măsuri URGENTE pentru a aduce bani la bugetul de stat

"Serviciul de Investigaţii Criminale, fostul Judiciar. O structură etalon a Poliţiei Române ce are ca atribuţii investigarea marii infracţionalităţi, cu prejudicii enorme sau cu victime multiple, cu mod de operare deosebit şi de o complexitate sporită. Adică ar trebui să-i caute și să le probeze activitatea infracțională ălor mai feroce criminali. Asta pe hârtie, cel puţin la IPJ Suceava.

Pentru că aici, şeful împuternicit al acestei importante structuri poliţieneşti, comisarul şef ISTRĂTOAIE Romeo, s-a transformat în pândac feisbucist.

Sunt convins că toate cauzele cu AN sunt rezolvate, tâlharii şi infractorii periculoşi au dispărut cu desăvârşire din judeţ, grupările infracţionale organizate au fost în totalitate anihilate iar populaţia se simte în deplină siguranţă. Nu găsesc o altă explicaţie pentru care şeful acestei onorabile structuri, în lipsă de ocupaţie, derulează postări pe Facebook şi le sancţionează contravenţional, prompt şi cu maximă competenţă profesională, pe cele care aduc atingere confortului şefimii.

Ştiu, regăsim în toate instituţiile puturoşi cu bucile umflate de belşug, cu degetul în nas, cu dungi pe frunte de la somnicul cu capul pe birou şi permanent cu buzucile dolofane ţuguiate în dosul vreunui şef, gata oricând să jure credinţă oarbă stăpânirii şi să-şi vândă orice coleg pentru doi poli în plus la salariu. Şi refuz să cred că Romeo este aşa.

Ba mai mult, Romeo a fost recompensat cu salariu excelenţă pentru <>, trebuia să întoarcă cumva favorul comenzii care l-a mult supraapreciat. Cum altfel, decât aplicând amendă liderului sindical (subsemnatului) că a îndrăznit să facă publice potlogăriile lor. Și cică l-am făcut “arici constipat” pe adjunctul Nistor, așa scrie în procesul-verbal.  Zbang, 500 de lei. Poliţist adevărat, dom'ne, judiciarist de calibru, Romeo Fantastik ăsta!

Acu, oi achita şi amenda asta, nu-i bai, dar am zis ca e bine să ştie şi societatea civilă cam cu ce se ocupă şefii serviciilor "cu greutate” din Poliția Română, plătiţi cu multe zeci de milioane din banul public. Pândaci pe Facebook.

Aaa, să nu uit.  Am sesizat #puţin şi Parchetul despre modul cum în anul 2019 se îngrădeşte dreptul la libera exprimare câştigat cu sânge în '89, despre depăşirea atribuţiilor de serviciu, despre pumnul în gură şi bocancul pe cap celor care au curajul şi demnitatea să nu tacă, despre ilegalitatea oricărei forme de intruziune în munca sindicală cu scopul de a o limita sau îngrădi, etc.

Ne mai mirăm de ce nu evoluăm, ca instituţie, ca naţie? Din cauza unora ca "judiciaristul şef" ISTRĂTOAIE Romeo, sau ca martorul Romică. Din cauza piedicilor pe care ni le punem noi înşine, plângându-ne apoi că suntem cu botul în rahat...

Cică la noi numai cururile se schimbă, limbile rămân aceleaşi. O fi adevărat, Romeo? O fi adevărat, Morari Cornel Romică? Fantasticilor!

Bogdan Bănică

Preşedinte executiv Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS", scrie Bănică pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.