Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS: '15 din 54 de ţări africane au vaccinat complet cel puţin 10% din populaţia lor'

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Cincisprezece din 54 de ţări africane au vaccinat complet cel puţin 10% din populaţia lor împotriva COVID-19, în timp ce jumătate din ţările de pe continent au vaccinat doar 2% sau mai puţin, a anunţat joi biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Africa, relatează AFP.

Obiectivul de 10% vaccinaţi înainte de 30 septembrie a fost stabilit în luna mai de către Adunarea Mondială a Sănătăţii, aminteşte OMS. ''Aproape 90% din ţările cu venituri ridicate au atins deja acest obiectiv'', a adăugat OMS.

În Africa, nouă ţări, între care Africa de Sud, Maroc şi Tunisia, au atins obiectivul la începutul lunii septembrie, iar alte şase au intensificat ritmul pentru a-l îndeplini la sfârşitul lunii datorită creşterii livrărilor de vaccinuri, potrivit biroului regional al OMS.

Printre campionii vaccinării pe continent, Seychelles şi Mauritius au vaccinat complet peste 60% dintre locuitorii lor, Marocul 48%, Tunisia, Comore şi Capul Verde peste 20%.

''Cele mai recente date arată progrese limitate şi rămân multe de făcut pentru a atinge noul obiectiv stabilit de OMS, acela de a vaccina complet 40% din populaţie până la sfârşitul acestui an'', a declarat în cursul unei conferinţe de presă dr. Richard Mihigo, coordonator al programului Vaccinare şi dezvoltare a vaccinurilor la biroul OMS pentru Africa, potrivit Agerpres.ro.

Jumătate dintre ţările africane au vaccinat de fapt doar 2% sau mai puţin din locuitorii lor, a spus el.

''Transporturile de vaccinuri sunt în creştere, dar opacitatea planurilor de distribuţie rămâne principala dificultate de depăşit pentru ca Africa să atingă obiectivul'', a spus dr. Mihigo. ''Douăzeci şi trei de milioane de doze de vaccinuri au ajuns în Africa în septembrie, de zece ori mai mult decât în iunie anul trecut'', a menţionat el.

Numărul cazurilor este în scădere, dar ''trebuie să rămânem vigilenţi şi să respectăm în continuare măsurile de sănătate şi siguranţă publică care au fost dovedite'', a recomandat în continuare dr. Mihigo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.