Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS a omologat de urgenţă vaccinul Pfizer-BioNTech

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a acordat joi prima omologare de urgenţă de la începutul pandemiei de COVID -19 pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, facilitând astfel calea pentru ţările care doresc să utilizeze vaccinul rapid, potrivit unui comunicat ONU, relatează AFP.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

"Acesta este un pas pozitiv pentru a asigura un acces universal la vaccinurile anti-COVID-19", a explicat Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS, se arată în comunicat.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat provizoriu vaccinul Pfizer-BioNTech şi va decide pe 6 ianuarie asupra celui produs de Moderna, dar, în ce priveşte vaccinul AstraZeneca, a atenţionat că încă nu a primit cererea de autorizare şi documentaţia completă, analiza acestuia făcând-o până în prezent doar pe baza datelor primite în cadrul procesului de ''evaluare continuă'' început pe 1 decembrie. Prin urmare, emiterea unei Autorizaţii de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE până la finele lunii ianuarie este puţin probabilă, estimează EMA. Totuşi, un responsabil medical german a declarat că se aşteaptă la o ''decizie rapidă'' a agenţiei europene, dat fiind că analiza din cadrul evaluării continue este destul de avansată.

Pe de altă parte, odată ce vor fi disponibile mai multe vaccinuri, guvernele vor trebui să decidă criteriile de repartizare a acestora, întrucât în mod normal oamenii doresc să li se administreze vaccinul cu eficacitatea cea mai ridicată, problemă care însă nu se pune în perioada imediat următoare, întrucât nu există cantităţi suficiente de vaccin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.