Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS avertizează că sinuciderile sunt a patra cauză de deces în lume în rândul tinerilor: În Singapore, numărul a atins un nivel maxim în ultimii 22 de ani

India TV
Sinucidere

OMS avertizează că sinuciderile sunt a patra cauză de deces în lume în rândul tinerilor: În Singapore, numărul a atins un nivel maxim în ultimii 22 de ani

Numărul de sinucideri la Singapore a crescut cu aproape 26% anul trecut, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii, reflectând "suferinţa psihică invizibilă" din cadrul oraşului-stat, a avertizat un ONG local, scrie AFP, potrivit news.ro.

Ratele sinuciderilor în rândul tinerilor cu vârste de 10 - 29 de ani şi al persoanelor cu vârste de 70 - 79 de ani sunt deosebit de îngrijorătoare, a declarat centrul de prevenire Samaritans of Singapore (SOS) în comunicatul său anual de presă care conţine statistici pe această temă.

În total, 476 de persoane şi-au luat viaţa în 2022, "cel mai mare număr de decese prin sinucidere înregistrat din 2000 încoace", se arată în comunicatul SOS. În 2021, a-au înregistrat 378 de sinucideri.

"Creşterea fără precedent a numărului de sinucideri în Singapore este profund sfâşietoare", a declarat Jared Ng, psihiatru şi consultant în sănătate mintală.

"Această creştere indică suferinţa mintală invizibilă care pătrunde în societatea noastră, în special în rândul tinerilor şi al persoanelor în vârstă", a spus el.

"Este esenţial să rămânem vigilenţi în faţa problemelor urgente care continuă să aibă un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale, cum ar fi izolarea socială şi singurătatea", a adăugat el.

Suicidul a fost "principala cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 29 de ani pentru al patrulea an consecutiv", reprezentând 33,6% din totalul deceselor din această grupă de vârstă, se arată în comunicat.

Un total de 125 de persoane din această grupă de vârstă s-au sinucis în 2022

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), sinuciderea este a patra cauză de deces în lume în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani.

În Singapore, 48 de persoane cu vârsta de 70 şi 79 de ani şi-au pus capăt zilelor anul trecut, o creştere de 60% faţă de 2021, potrivit SOS.

Oraşul-stat, care are una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume, se confruntă cu o îmbătrânire rapidă a populaţiei sale: se aşteaptă ca unul din patru singaporezi să aibă 65 de ani sau mai mult până în 2030, comparativ cu unul din şase în urmă cu trei ani.

"Ne angajăm să continuăm să luăm măsuri proactive pentru a aborda numărul tot mai mare de sinucideri şi să oferim sprijin celor care au nevoie", a declarat preşedintele SOS.

Potrivit OMS, peste 700.000 de persoane se sinucid în fiecare an la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.