Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS dă noi detalii despre situația în care se află Italia, unde sunt peste 1.200.000 de români:'Îngrijorează e că nu toate cazurile par să aibă o istorie clară'

Nos
medici coronavirus italia

Nu toate cazurile de coronavirus înregistrate în Italia par să aibă o istorie clară epidemiologică, respectiv o legătură cu călătoriile în China sau cu persoanele deja bolnave, spune directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge.

„Ceea ce îngrijorează în situația italiană este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă o istorie epidemiologică clară, adică o legătură cu călătoriile în China sau cu contactele cu alte cazuri confirmate", a spus, potrivit La Repubblica, Hans Kluge, informează mediafax.ro.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Întrebat ce reprezintă declarația directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit căreia „Fereastra de a controla epidemia de coronavirus se închide”, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a răspuns că până acum numărul redus de cazuri din afara Chinei arăta că poate fi evitată răspândirea internațională.

„Acum, deși cazurile din alte țări rămân relativ mici, începem să fim îngrijorați de numărul de infecții care nu au o legătură clară cu călătoriile din China sau cu persoanele care sunt deja bolnave”, a spus Hans Kluge.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Cât timp autoritățile iau măsurile adecvate, este încă posibil controlul, a adăugat acesta.

Sâmbătă numărul persoanelor infectate cu coronavirus ajunsese în Italia la 76. Premierul Giuseppe Conte a anunțat măsuri dure: carantină în mai multe localități, suspendarea activităților sportive, a meciurilor și a excursiilor.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.