Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS - Ebola continuă să facă victime în Congo

cloudfront.net
ebola

Douăzeci de persoane au murit din cele 49 care au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul Ebola în nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC) de când a fost declarată o nouă epidemie în această ţară pe 1 iunie, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează agenţia EFE potrivit Agerpres.

Din cele 49 de persoane infectate, 11 s-au vindecat. Cea de-a 11-a epidemie de această boală extrem de contagioasă în RDC afectează localitatea Mbandaka, capitala provinciei Ecuador ce are o populaţie de circa un milion de locuitori. Această zonă a mai fost afectată între mai şi iulie 2018 şi de a 8-a epidemie de Ebola din RDC, fiind atunci înregistrate 54 de cazuri, dintre care 33 de decese şi 21 de supravieţuitori.

Autorităţile de la Kinshasa au declarat pe 25 iunie sfârşitul celei de-a 10-a epidemii, care a afectat trei provincii din nord-estul ţării (Kivu de Nord, Kivu de Sud şi Ituri) de la 1 august 2018, cu un bilanţ de 3.463 de cazuri, dintre care 2.280 de morţi şi 1.171 de supravieţuitori.

Această epidemie a fost cea mai gravă din istoria RDC şi a doua cea mai gravă în lume, în urma celei din Africa Occidentală între anii 2014 şi 2016 şi în care au murit peste 11.300 de oameni din cei peste 28.500 înregistraţi oficial ca fiind infectaţi, cifre despre care OMS consideră că ar putea fi sub cele reale.

Virusul Ebola, descoperit în anul 1976 în RDC - când numele acestei ţări era Zair - se transmite prin contact direct cu sângele şi fluidele corporale ale persoanelor sau animalelor infectate. Acest virus provoacă hemoragii grave şi o rată a mortalităţii de peste 90%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.