Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMS va furniza Ucrainei medicamente pentru pacienţii cu HIV

HIV SIDA

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi că va furniza Ucrainei mii de doze de medicamente antiretrovirale pentru a acoperi nevoile pacienţilor cu HIV de pe teritoriul acestei ţări pentru următoarele 12 luni, informează Reuters.

OMS, alături de Planul de Urgenţă al Preşedintelui SUA pentru Asistenţă SIDA (PEPFAR), autorităţi ucrainene şi alţi parteneri au obţinut 209.000 de pachete de medicamente generice antiretrovirale TLD, potrivit Agerpres.

Potrivit estimărilor, în Ucraina trăiesc 260.000 de persoane seropozitive, al doilea bilanţ din Europa după Rusia, iar înainte de invazia rusă, circa jumătate dintre aceştia urmau o terapie antiretrovirală.

Luna trecută, agenţia ONU pentru HIV/SIDA a avertizat că Ucraina are la dispoziţie provizii de medicamente pentru pacienţii cu HIV pentru mai puţin de o lună.

''Acest război are potenţialul de a submina progresul obţinut cu greu în ultimii ani în mai multe probleme sanitare, inclusiv pentru HIV. Nu putem permite să se întâmple asta după ce Ucraina a început să depăşească momentul critic în problema HIV'', a declarat directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Henri P. Kluge.

Deşi infecţia cu HIV nu poate fi vindecată, terapia cu antiretrovirale poate ţine virusul sub control, iar ulterior, poate preveni transmiterea sexuală către alte persoane. Orice întrerupere în administrarea tratamentului poate duce la complicaţii, inclusiv la dezvoltarea unei rezistenţe a virusului la medicamente.

Primul lot de medicamente contra HIV a ajuns în Ucraina prin graniţa cu Polonia şi urmează să fie transportat la unităţile care acordă asistenţă pacienţilor cu HIV de pe teritoriul ţării, a mai precizat OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.