Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul care a pus umărul la ceea ce avea să fie partidul lui Traian Băsescu, PMP, a ajuns rectorul Universității din București

universitatea

Profesorul universitar doctor Marian Preda a obţinut miercuri cel mai mare număr de voturi la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii din Bucureşti, alegerile urmând a fi validate în şedinţa Senatului care va avea loc pe 18 decembrie, potrivit site-ului instituţiei de învăţământ superior.

Marian Preda, fost decan al Facultății de Sociologie, a fost președinte al Fundației Mișcarea Populară, cea care a stat la baza apariției Partidului Mișcarea Populară al lui Traian Băsescu.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

Astfel, Marian Preda a obţinut 637 voturi (57,75% din numărul de voturi exprimate), iar contracandidatul său, prof. univ. dr. Laurenţiu Vlad - 433 voturi (39,25% din numărul de voturi exprimate).

De cealaltă parte, istoricul Laurențiu Vlad, a fost președinte al Institutului de Studii Conservatoare al lui Dan Voiculescu și a semnat scrisoarea de susținere a guvernului Victor Ponta, din 2012.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Un număr de 33 de voturi (2,99% din numărul de voturi exprimate) din cele 1.103 exprimate au fost nule. Prezenţa la procesul de vot miercuri a fost de 84,19%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.