Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul hăituit de Gabriel Oprea spune culisele retragerii sale din politică

www.adevarul.ro
gabriel oprea dna

Gabriel Oprea s-a decis să se retragă din politică. Omul care a fost vicepremier în guvernul lui Victor Ponta a renunţat mai întâi la şefia UNPR, iar acum spune că politica va deveni istorie pentru el. Dar care sunt culisele acestei retrageri. Jurnalistul Stelian Tănase spune tot despre această cădere de cortină pe propriul blog.

Citeşte şi: Alertă teroristă în Chişinău: Doi arabi au tras spre mai mulţi studenţi

"Retragerea generalului Oprea de pe câmpul de luptă. "In sfirsit Gabriel Oprea, fost vicepremier, general 4 stele, anunță că se retrage din politică. Cam tardiv, dar în fine, s-a hotărît. Puțini iși amintesc că in zilele vacanței silite a lui Ponta care fugise la Istanbul, Oprea a girat postul de primministru. Dacă Ponta demisiona Oprea ar fi fost primministru. Era o soluție agreată din PSD, de Iohannis, de PNL. În acele zile ne-a trecut tuturor glonțul pe la timplă. Atunci a inceput să-si arate caracterul multa vreme ascuns. Personajul pas cu pas s-a devoalat – greu de surprins pentru ca folosea o groasă perdea de fum in mass-media pe care o ținea la respect cu telefoane, amenințări, presiuni și, firește, coruptie. Era obsedat de imaginea lui. Detesta să fie criticat și veghea să nu fie. Destui jurnalisti l-au servit de milă de silă, sau cumpărați. Nimeni din convingere. S-a văzut sata cind a inceput sa isi piardă puterea.", spune jurnalistul.

Citeşte şi: Alina Petre spune ce știe despre Crin Antonescu: 'Soții Antonescu au recunoscut tot'

Stelian Tănase nu se opreşte aici. Jurnalistul lansează un atac furibund la adresa fostului şef al UNPR. "S-a văzut bine asta in amestecul brutal la TVR. Ca sa ne dăm seama ce ar fi însemnat un regim Oprea. Apoi s-a intimplat nenorocirea cu coloana oficială și moartea motociclistului Bogdan Ghighină. Trăsăturile lui de caracter s-au văzut ceva mai bine pentru că massmedia scapată de sub control, ceva mai relaxată cu acest general, incepe să scotoceasca și să scrie. Ies la iveală meagalomania, abuzurile, luxul pe bani publici etc. Lovitura de grație i-a dat-o tragedia de la Club Colectiv. Guvernul Ponta a căzut si odata cu el și Oprea. Era cel mai detestat personaj al momentului. Apariția lui Gabriel Oprea din Fundulea cu un partid bidon, făcut din resturi, a fost un moment de balans. Scenariul a fost – impunerea unei imposturi. Oprea a reprezentat in politica românească tipul de lider care cumpără și vinde, dur, dar făcut din carton. O butaforie, o imagine. Traseul lui lasă să se vadă urmele serviciilor, ale armatei, ale lumii interlope, ale mediului de afaceri de la marginea legii. Căderea lui este o bună lecție despre pericolele care pindesc un regim democratic fragil. Personaje ca Gabriel Oprea.", a încheiat jurnalistul.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, anunţ alarmant: Subvenţiile agricole sunt în aer

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.