Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Florin Cîțu a câștigat alegerile la PNL Timișoara

evz.ro
PNL

Alegerile interne pentru funcția de președinte al PNL Timișoara au fost câștigate, sâmbătă, de viceprimarul municipiului, Cosmin Tabără.

Cosmin Tabără a obținut 238 de voturi, în timp ce contracandidatul său, deputatul Claudiu Chira, a întrunit 119 voturi.

Neoficial, Tabără este considerat ca parte din echipa lui Florin Cîțu, în timp ce Chira îl susține pe Ludovic Orban la Congresul PNL.

În urma violențelor înregistrate, liderul PNL Ludovic Orban a spus că ar putea anula alegerile.

A doua conferinţă de alegeri pentru stabilirea noii conduceri a PNL Timişoara s-a desfăşurat, sâmbătă, în aceeaşi stare de tensiune între taberele principalilor doi candidaţi, la fel ca la conferinţa de la începutul lunii iulie, care a fost anulată, dar de această dată, membrii cu drept de vot au avut buletine şi brăţări galbene, în baza cărora li s-a permis accesul în sală.

De această dată, locul candidatului Raul Ambruş, suspendat de Biroul Judeţean Timiş al PNL, a fost luat de deputatul Claudiu Chira, iar principalul contracandidat a rămas viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, susţinut de conducerea interimară a PNL Timiş.

Pentru aceste alegeri s-au înscris 17 candidaţi, dar care s-au retras în favoarea celor doi principali candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

Tensiunile au început între susţinătorii celor doi competitori principali pentru dreptul de a intra în sală, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine pentru aplanarea conflictelor.

Câţiva dintre susţinătorii lui Raul Ambruş au reuşit să intre în sală împreună cu acesta.

"Avem un total de 320 de membri cu buletin de Timişoara care ne-au fost scoşi de pe convocator, colegi cu cotizaţia plătită la zi. Să vă fie ruşine pentru ceea ce aţi făcut, alegerile acestea sunt o mascaradă şi nu trebuie să aibă loc. Pentru că nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreţi voi să voteze. Alegerile nu pot fi statutare", a reproşat Raul Ambruş.

Susţinătorii lui Ambruş au cerut anularea acestor alegeri.

Cosmin Tabără a subliniat în discursul său că şi-ar fi dorit ca această zi să fie una de sărbătoare pentru PNL, dar ceea ce se întâmplă va servi adversarilor politici ai liberalilor.

"Printre noi se regăseşte decanul de vârstă al acestui partid, Leonte Munteanu, de 91 de ani, se află membri fondatori ai PNL datorită cărora noi putem să fim aici şi să încercăm să arătăm lumii că PNL este partidul cu cel mai mare bazin electoral în Timişoara (...). Scopul nostru este să muncim, astfel încât să recâştigăm şi să mulţumim cetăţenii acestui oraş. Mi-ar fi plăcut să nu asistăm la acest show care ne duce în jos, iar tot ceea ce aţi văzut în 3 iulie şi ce vedem astăzi vom revedea în 2024. Vom revedea nu pentru că vom vrea noi să ne promovăm, ci pentru că adversarii noştri vor avea grijă ca toate aceste imagini să fie motivul lor de campanie", a spus Cosmin Tabără.

Deputatul Claudiu Chira a punctat că nu este 'baronul' celor care nu sunt lăsaţi să voteze, ci colegul lor şi că nu îi va lăsa niciodată în urmă, dar nu i s-a permis accesul în sală, pentru că nu avea brăţară galbenă.

Procedura de vot a început, în sală fiind lăsaţi să intre doar cei care au buletine de vot şi brăţări galbene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.