Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Liviu Dragnea îl pune la punct pe Klaus Iohannis: 'Este bolnav incurabil de ură! Un ins specializat în retrocedări imobiliare ilegale'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
iohannis gesturi reactii

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a transmis, joi, pe Facebook, după ce Klaus Iohannis a anunțat că refuză, din nou, numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că șeful statului „este bolnav incurabil de ură”, iar motivele cu care a motivat refuzul sunt „puerile”.

„Președintele tuturor românilor este bolnav incurabil de ură! Iohannis a blocat din nou numirea Olguței Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice. Motivele invocate sunt puerile, întrucât Olguța Vasilescu are o experiență politică și administrativă de necontestat. A fost parlamentar și a fost primar al unui mare oraș - Craiova. A mai fost ministru și chiar Iohannis a numit-o. Dacă ar fi să ne luăm după „argumentele” președintelui, nu Olguța Vasilescu, ci Klaus Iohannis însuși nu ar avea ce căuta în funcție. Un profesor de liceu ajuns primar, un ins specializat în retrocedări imobiliare ilegale nu ar trebui să fie niciodată președinte”, a transmis, joi, pe Facebook, Ionel Arsene.

Citește și: Opoziția aruncă bomba! În brațele cui va arunca țara Liviu Dragnea

Social-democratul susține că Iohannis blochează constant Guvernul, „obsedat probabil de spaima pierderii unui al doilea mandat”.

„Obsedat probabil de spaima pierderii unui al doilea mandat, Iohannis blochează constant Guvernul fără să îi pese că, de fapt, îi pedepsește pe români. România a ajuns poligonul său de încercare, iar românii – țintele sale. Președintele României își calcă în picioare, în cel mai iresponsabil mod cu putință, propriile prerogative și obligații legale. O situație pe care majoritatea PSD-ALDE nu o mai poate tolera!”, a conchis liderul PSD Neamț.

Citește și: Veste uriașă pentru români! Dispare o taxă plătită de sute de mii de oameni

Reacția social-democratului vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Șeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier și Dezvoltare.

Iohannis îi transmite șefului Executivului că aceasta urmează să înainteze o altă propunere pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. În scrisoare nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Citește și: Document. Dovada care răstoarnă spusele lui Liviu Dragnea

Guvernul urmează să sesizeze la CCR un conflict constituțional între Executiv și Președinție din cauza refuzului șefului statului, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a anunțat, joi, pe Facebook, că a început redactarea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele lui Klaus Iohannis, precizând că șeful statului nu are niciun motiv de legalitate pentru respingere, ci doar "ura personală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.