Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Victor Ponta 'face praf' noul Guvern: 'Asta e bomba 'atomică' din program'

Inquam Photos / Octav Ganea
ponta parlament gesturi

Fostul premier, Victor Ponta, a fost dat afară din PSD după ce s-a aliat cu Sorin Grindeanu în speranţa că va menţine cabinetul acestuia. Cei doi nu au supravieţuit şi Executivul lui Grindeanu a picat prin moţiune de cenzură. Cei doi au fost daţi afară din partid, dar apropiaţii lor continuă să lovească în actualul Guvern.

Victor Ponta şi foştii săi miniştri, despre care s-a spus mereu că i-au rămas fideli, sunt cei mai aprigi critici ai modificărilor aduse la programul de guvernare. Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu şi Ioana Petrescu s-au exprimat public şi au tras semnale de alarmă. Victor Ponta chiar a avertizat că e foarte posibil ca Liviu Dragnea să fie un nou Traian Băsescu, în sensul că există un risc mare să se ajungă la tăieri de salarii, ca-n 2010.

Citeşte şi: Scandal IMENS în DNA: Trei procurori au sesizat Inspecţia Judiciară, iar Kovesi a contraatacat

La rândul său, Ioana Petrescu, fost ministru al Finanţelor, a atras atenția vineri că unele modificări din programul de guvernare reprezintă, de fapt, ”bomba”. ”Eliminarea cotei unice și transformarea impozitului pe profit în impozit pe cifra de afaceri - din punctul meu de vedere, aceasta este bomba atomică în acest program de guvernare”, a apreciat Ioana Petrescu la Antena 3.

În ce privește cota unica, cea care atrage străini, fostul ministru apreciază că, de acum încolo, dacă ea va fi eliminată, ne putem aștepta ca ei să se ducă în alte țări. ”Apoi, de descurajează investițiile și firmele să nu mai angajeze oameni cu carte de muncă”, a mai atenționat fostul ministru tehnocrat Ioana Petrescu.

Citeşte şi: Numiri importante în noul Guvern: Pe cine a dat afară Mihai Tudose

Și senatorul PSD Orlando Teodorovici a spus că are încredere în premierul Mihai Tudose pentru că "este obligat, în sensul că este un nou guvern". "Și când a fost Dacian Cioloș am sperat. De aceea am votat. Îm doresc ca orice guvern care guvernează într-o țară ca a noastră să o facă cum trebuie", a spus Eugen Teodorovici, la Antena 3. "Aici se fac greșeli de către persoanele tinere care își doresc, mai mult decât orice, să ajungă pe funcții. Este o greșeală care nu știu dacă este scuzabilă. Cred că Legea prevenției ar trebui să se aplice și în astfel de situații, la astfel de declarații. Ca ministru de Finanțe trebuie să fii foarte atent ce spui în spațiul public. Piața reacționează foarte dur și rapid. Pentru niște greșeli făcute de un grup mic de persoane dintr-un partid, toți membrii suntem la fel catalogați, ceea ce nu este corect", a mai zis social-democratul cu privire la declarațiile lui Ionuț Mișa.

ntrebat dacă îi vine să creadă în ce situație a ajuns PSD la șase luni de la alegeri, Eugen Teodorovici a zis: "Nu, sincer! Nu speram să ajungem într-o astfel de situație. Și tot sper să ne vină mintea la cap".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.