Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul pe care Nicolae Ciucă refuză să îl demită o comite din nou

Inquam Photos / George Calin
nicolae ciuca parlament

Omul din cauza căruia România riscă un conflict diplomatic cu Ucraina este, din nou, în mijlocul unui scandal cu consecințe grave, nu doar în plan politic, ci, mai ales, în societate. Victor Opaschi, 74 de ani, cel care conduce, din 2013, Secretariatul de Stat pentru Culte, unde a fost instalat de Victor Ponta, este menținut în funcție de premierul Nicolae Ciucă, în ciuda gravelor încălcări ale libertății religioase în ultimii ani, așa cum a constatat chiar și Curtea de Apel.

Opaschi organizează, la Academia Română, o festivitate care să marcheze cei 160 de ani de existență a instituției pe care o conduce, el fiind cel mai vechi secretar de stat din Guvern. La eveniment, așa cum era și normal, au fost invitați și șefii cultelor oficial recunoscute. Numai că, potrivit informațiilor pe care STIRIPESURSE.RO le deține din jurul organizatorilor evenimentului, de la ceremonie va lipsi Patriarhul Daniel, cel care reprezintă cel mai important cult din România, cu peste 86% din populație.

Citește și: SCANDAL și ACUZAȚII grave în Guvern: Vinovat e omul pe care niciun premier nu are curaj să îl schimbe - Se poate ajunge la un CONFLICT interstatal și interetnic

Este un semnal de alarmă pe care Patriarhul Daniel îl trage, potrivit analizelor STIRIPESURSE.RO, în cel mai sensibil domeniu al societății. Totodată, premierul Nicolae Ciucă, alături de liderii coaliției de la guvernare, sunt și ei vizați de decizia luată de patriarh, mai ales în actualul context socio-politic.

În timpul primului an al pandemiei, dar și în 2021, Patriarhul Daniel a transmis mai multe puncte de vedere în care, fără să îl numească, cel vinovat, de exemplu, pentru faptul că bisericile au fost închise, că morții au fost îngropați goi și fără rude, ori că preoții nu au avut acces la pacienți, era Victor Opaschi.

Facem precizarea că Victor Opaschi, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, a mai lucrat la Departamentul Cultelor în anii regimului comunist, în anii '80.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.