Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul PNL în Comisia SRI se opune propunerii lui Dragnea: 'Pe mine nu mă impresionează faptul că se decide seara în Kiseleff' (VIDEO)

Cezar preda

Deputatul PNL Cezar Preda, membru în Comisia de control al activităţii SRI, a apreciat luni că nu este nevoie de o comisie specială pentru Legile securităţii naţionale, întrucât există în dezbatere un pachet legislativ pe această temă. 

"Dacă seara la televizor este iarăşi o dezbatere, cine pe cine urmăreşte, cine nu respectă drepturile fundamentale, PSD şi ALDE inventează pentru a doua zi un program al Parlamentului. De fapt, asta facem de un an şi ceva. Am să vă aduc câteva argumente ca să vedeţi că nu trebuie luată în serios această chestiune, în sensul că mâine (marţi - n.r.) avem dezbateri parlamentare pe lege. E în dezbatere în Parlament, e la Comisia de apărare, merge. Deci, lucrurile merg pe iniţiative legislative care trebuie să modifice şi să armonizeze şi, până la urmă, să modernizeze legislaţia actuală. Pompierismul ăsta că inventăm comisii ca să vedem cu legile securităţii naţionale, eu nu prea...", a declarat Cezar Preda la Parlament, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Specialiștii ne dau o veste proastă: Cât timp ai la dispoziție pentru a bea vinul după ce ai desfăcut sticla

El a adăugat, întrebat despre faptul că şi legile Justiţiei au fost discutate într-o comisie specială, că "legile siguranţei naţionale nu le face domnul Ghiţă (Sebastian Ghiţă - n.r.)". 

"Dacă voia să le facă, le făcea când era membru al comisiei, şi nici alt om care este, la ora actuală, inculpat. Legile securităţii se fac atunci când un stat are nevoie să şi le modernizeze. Şi lucru acesta se face deja, comisia a şi propus, sunt în dezbatere, v-am informat. (...) Eu cred că cetăţenii României trebuie să înţeleagă că o armonizare de legislaţie nu se face printr-o decizie la partid (...). O armonizare de legislaţie se face pe cerinţele care sunt la un moment dat", a mai declarat Cezar Preda. 

Fiind întrebat dacă opinia sa este că nu este nevoie de o comisie specială pe Legile securităţii naţionale, deputatul PNL a spus: "Da, aşa cum nu a fost nevoie, după cum aţi constatat, nici de comisia 'Apartamentul', aţi văzut ce fâsâială a fost la sfârşit, nici de comisia care, chipurile, anchetează SIPA, nici de aceste audieri fără sfârşit de la Comisia SRI, care nu au adus nimic nou, decât au plimbat pe oamenii cu probleme în faţa camerelor de luat vederi".

Vezi şi: Un cunoscut nutriționist avertizează: Și salata îngrașă dacă pui acest ingredient în ea

"Lumea s-a obişnuit cu acest stil de a modifica agenda publică şi pe mine nu mă impresionează faptul că se decide seara în Kiseleff sau în alianţă, coaliţie ce să vă anunţe pe dumneavoastră că vor să facă a doua zi. Din punctul meu de vedere, nu e nevoie de nicio comisie, există legile deja în dezbatere, modificările Legilor securităţii naţionale", a subliniat Preda. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al social-democraţilor, a anunţat luni că săptămâna viitoare, cel mai probabil, va fi înfiinţată o comisie parlamentară specială pentru modificarea legislaţiei privind securitatea naţională. În acest sens au fost desemnaţi doi coordonatori - Gabriel Vlase şi Claudiu Manda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.