Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV amână din nou investiţia în perimetrul offshore din Marea Neagră pentru cel puţin un an

business-review.eu
OMV Petrom

Grupul austriac OMV, care controlează Petrom în România, a decis să amâne din nou decizia finală de investiţie pentru perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, a anunţat Rainer Seele, şeful companiei, scrie Ziarul Financiar.

Grupul austriac OMV amână din nou decizia finală de investiţie pentru perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră şi va lua o decizie cel mai devreme la începutul lui 2021, a anunţat Rainer Seele, şeful companiei, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Perimetrul Neptun Deep din Marea Nea­­gră, cel mai mare proiect energetic off­­shore local, explorat de Petrom ală­tu­­ri de americanii de la ExxonMobil – un proiect în care s-au investit deja 1,5 mld. dolari – era în impas încă de la începutul anului, încât austriecii aşteptau să vadă cursul modificărilor fiscal-legislative.

Americanii de la ExxonMobil vor să iasă din proiect, iar OMV a dat de înţeles până acum că ar vrea să achiziţioneze cel puţin o parte din participaţia americanilor.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Grupul austriac este unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa locală, iar OMV Petrom şi OMV Petrom Marketing ocupă locurile 2 şi 3 în topul celor mai mari companii din România, cu afaceri cumulate de peste 35 miliarde lei.

Săptămâna aceasta, OMV a decis să vândă reţeaua sa de 270 de benzinării din Germania pentru a finanţa majorarea participaţiei din producătorul de mase plastice Borealis de la 36% la 75%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.