Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom a dat lovitura - Profitul companiei aproape s-a dublat în primele 9 luni

business-review.eu
OMV Petrom

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 44%, în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 2,66 miliarde de lei, conform datelor anunțate miercuri, conform Mediafax.

În aceeași perioadă, vânzările OMV Petrom au crescut cu 13%, până la 16,1 miliarde de lei,.

OMV Petrom și-a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, cu 25% rezultatul din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 3,37 miliarde de lei, segmentul Upstream având cea mai mare contribuție.

„În primele nouă luni ale acestui an, OMV Petrom a beneficiat de îmbunătățirirea prețurilor mărfurilor tranzacționabile și de creșterea cererii de energie electrică”, au subliniat reprezentanții companiei.

Ecaterina Andronescu, atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: 'Mi se pare grav'. Declarația liderului PSD care a stârnit revolta fostului ministru

Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale al segmentului Downstream a fost de 1,2 miliarde de lei, o scădere de 15%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Fluxul de trezorerie din activități de exploatare a crescut la 5,6 miliarde de lei, în aceeași perioadă, reflectând tendința de creștere a rezultatului din exploatare CCA excluzând elementele speciale.

„Așa cum am anticipat, ne-am intensificat activitatea investițională față de primele nouă luni din 2017, prin dublarea numărului de sonde și sidetrack-uri în Upstream, finalizarea reviziei rafinăriei și avansul înregistrat în alte proiecte de investiții din segmentul Downstream Oil. Toate acestea s-au reflectat în ieșiri de numerar pentru activități de investiții de aproximativ 3,1 miliarde de lei. Fluxul de trezorerie extins, după plata de dividende, a fost de 1,3 mld lei în 1-9/18”, au mai menționat reprezentanții OMV Petrom.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.