Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom a finalizat tranzacţia de vânzare a activelor de producţie din Kazahstan către Magnetic Oil Limited

business-review.eu
OMV Petrom

OMV Petrom a finalizat tranzacţia de vânzare a 100% din participaţia sa în Kom-Munai LLP (KOM) şi Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către Magnetic Oil Limited, potrivit unui comunicat remis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

KOM şi TOC deţin licenţele de producţie pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat şi Turkmenoi, potrivit agerpres.ro.

Tranzacţia face parte din strategia OMV Petrom de a-şi concentra expansiunea regională către zona Mării Negre în căutarea celor mai profitabile resurse. OMV Petrom a anunţat semnarea tranzacţiei pe 29 decembrie 2020 şi a reuşit să o finalizeze într-un timp record, o realizare notabilă în special în contextul dificil generat de pandemie.

Impactul tranzacţiei asupra indicatorilor operaţionali ai OMV Petrom este limitat, operaţiunile din Kazahstan reprezentând doar o mică parte din portofoliul general al OMV Petrom.

În 2020, producţia zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,76 kboe / zi, reprezentând 4,7% din producţia Grupului, în timp ce rezervele 1P de 21,8 milioane bep au reprezentat 4,6% din rezervele Grupului.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică.

Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafaţă totală de 86,52 km pătraţi˛, incluzând aproximativ 75 de sonde, instalaţii de producţie şi 200 km de conducte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.