Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom contribuie cu încă 2 milioane de euro pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Județean de Urgență Ploiești

omvpetrom.com
omv petrom

OMV Petrom anunţă că suplimentează cu 2 milioane de euro contribuţia sa pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Este a treia contribuţie pentru această instituţie medicală şi se adaugă sponsorizărilor în valoare de 5 milioane de euro din ultimii doi ani.

Spitalul va dispune de un bloc operator total renovat şi echipat, proiectat să susţină intervenţii de complexitate ridicată, conform news.ro

”OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, suplimentează cu 2 milioane de euro contribuţia sa pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Este a treia contribuţie pentru această importantă instituţie medicală şi se adaugă sponsorizărilor în valoare de 5 milioane de euro din ultimii doi ani. Cea mai recentă contribuţie va finanţa modernizarea celor mai importante săli de operaţie, pentru neurochirurgie şi chirurgie generală”, anunţă compania.

Astfel, întregul bloc operator va fi adus la standarde care să susţină intervenţii de o complexitate ridicată.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este un reper important pentru locuitorii judeţului Prahova, de aceea am decis să suplimentăm contribuţia noastră, astfel încât întregul bloc operator să poată fi modernizat. Suntem onoraţi să facem parte din acest important proiect de sănătate pentru judeţul Prahova şi le mulţumesc medicilor şi personalului medical pentru angajamentul lor faţă de sănătatea pacienţilor. Le mulţumesc de asemenea autorităţilor locale pentru ajutor. OMV Petrom este şi va continua să fie un partener implicat în această comunitate", spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom.



Sponsorizarea va acoperi costurile pentru echipamente medicale importante, cum ar fi mese de chirurgie şi neurochirurgie, aparate de anestezie performante, echipamente complete pentru neurochirurgie, echipamente complete de chirurgie urologică, defibrilatoare, aparate de radiologie etc. În ultimii doi ani, 11 din cele 13 săli de operaţie ale spitalului au fost deja dotate cu linii moderne şi complete de operaţie cu susţinerea OMV Petrom.

 

„Unul dintre obiectivele majore pe care mi le-am asumat în calitate de preşedinte al CJ Prahova a fost transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti într-unul dintre cele mai moderne şi bine dotate centre spitaliceşti din România. În acest sens, am demarat un amplu proces de investiţii. Vreau să le mulţumesc celor de la OMV Petrom că au venit alături de noi şi că, într-un mod atât de generos, sprijină acest obiectiv comun. Faptul că se gândesc la comunitate şi că au încredere în această transformare importantă a Spitalului Judeţean este un lucru extraordinar. Împreună, putem realiza lucruri cu adevărat importante. Prahovenii merită servicii medicale de cea mai bună calitate şi sunt absolut convins că, odată ce proiectul de modernizare se va încheia, ne vom mândri cu unul dintre cele eficiente şi bine dotate spitale din toată România”, precizează Iulian Dumitrescu, Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În total, în ultimii 5 ani, OMV Petrom a sprijinit sectorul medical românesc cu peste 27 milioane de euro. Astfel, compania a susţinut cu 10 milioane de euro Asociaţia Dăruieşte Viaţă pentru primul spital oncologic pentru copii din România. Anul acesta, compania a anunţat un sprijin de circa 7 milioane de euro pentru HOSPICE Casa Speranţei, cea mai importantă fundaţie din România care oferă servicii de îngrijire paliativă. De asemenea, OMV Petrom a sprijinit Asociaţia Blondie cu 1,5 milioane de euro, pentru a facilita transportul pacienţilor, în special al copiilor, ale căror afecţiuni nu pot fi tratate în ţara noastră. Compania s-a implicat, de asemenea, în combaterea pandemiei COVID-19, sprijinind Crucea Roşie şi spitalele din prima linie cu 1,4 milioane de euro.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este cea mai mare instituţie medicală din judeţul Prahova. Spitalul deserveşte o populaţie de peste 800.000 de locuitori din judeţul Prahova şi localităţile limitrofe, are peste 65.000 de pacienţi internaţi şi peste 160.000 de pacienţi pe an în unitatea de primiri urgenţe.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2022. În aceeaşi perioadă, compania a investit aproximativ 17 miliarde de euro. În anul 2022 impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce priveşte implementarea acestor recomandări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.