Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom şi-a bugetat un profit de 2,8 mld. lei în 2022 şi venituri de 21 mld. lei

business-review.eu
OMV Petrom

Pe fondul scăderii producţiei de hidrocarburi, la care se adaugă cererea mai redusă pentru gaze naturale, scăderi care nu sunt suficiente pentru a compensa scumpirea ţiţeiului şi a gazelor, OMV Petrom şi-a bugetat pentru 2022 un profit mai mare cu 6% faţă de cel din 2021, dar vânzări mai mici cu 1% potrivit mediafax.

Cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti şi-a bugetat pentru 2022 un profit net de 2,84 mld. lei şi venituri de 21,3 mld. lei, în timp ce investiţiile se ridică la aproxi­mativ 4,3 mld. lei, faţă de cele de 2,8 mld. lei în anul precedent, potrivit bugetului ce va fi supus votului acţionarilor pe 27 aprilie 2022.

„Veniturile din vânzări vor fi uşor sub nivelul din 2021 ca urmare a scăderii volumelor de vânzări de gaze naturale şi de energie electrică, efect parţial redus ca urmare a creşterii preţurilor la gaze naturale. Se aşteaptă ca rezultatul din exploatare în 2022 să beneficieze de pe urma îmbunătăţirii mediului de piaţă, de stabilitatea cererii pentru energie electrică şi produse petroliere şi de continuarea programelor de optimizare a costurilor“, se arată în bugetul OMV Petrom.

Compania a tăiat estimările pentru preţul mediu al Brent de la 75 de dolari în raportul pe 2021 la 65 de dolari în bugetul pentru 2022. În 2021 compania a lucrat cu un preţ mediu pe ţiţei de 71 de dolari.

„În România, producţia zilnică de hidrocarburi este estimată să se situeze la 115,9 kboe/d, în scădere cu 8,9% comparativ cu 2021“, mai arată documentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.