Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OMV Petrom vrea să vândă 1.000.000 de MWh de gaze naturale pe bursa OPCOM

petrom omv

Producătorul de petrol şi gaze OMV Petrom a depus două anunţuri privind intenţia de a vinde o cantitate totală de 1.000.000 de MWh de gaze naturale pe platforma de specialitate a OPCOM, potrivit site-ului bursei.

Primul anunţ vizează o cantitate de 900.000 de MWh, la preţul de 84 de lei pe MWh. Perioada de livrare a gazelor din acest pachet este 1 ianuarie - 31 decembrie 2016. Licitaţia va avea loc pe 17 noiembrie 2015. Sursa de provenienţă a acestor gaze este producţia internă curentă, precizează OMV Petrom în anunţ.

Totodată, compania vrea să vândă o altă cantitate de 100.000 de MWh de gaze, cu 88 de lei pe MWh, în perioada 1 decembrie - 31 decembrie 2015. Pentru acest pachet, licitaţia va fi organizată pe 23 noiembrie 2015. Drept sursă de provenienţă, Petrom menţionează '10% producţie curentă extrasă din depozitele de înmagazinare subterană şi 90% producţie internă curentă'.

În acest an, pe platforma de comercializare a gazelor din cadrul OPCOM s-a încheiat o singură tranzacţie, respectiv un contract prin care furnizorul de gaze GDF Suez Energy Romania a cumpărat 5.000 de MWh la preţul de 82 de lei pe MWh. Licitaţia a avut loc pe 27 octombrie 2015.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar, cu o participaţie de 51,01%, Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea - 20,11%.

Grupul OMV Petrom a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 991 milioane de lei, în scădere cu 59% comparativ cu cel consemnat în perioada similară din 2014, care s-a ridicat la 2,407 miliarde lei, conform rezultatelor financiare publicate de companie săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.