Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul edil Onțanu dă din nou ochii cu Cristi Borcea, care l-a denunțat în dosarul de corupție

neculai ontanu

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, va fi din nou față în față cu Cristi Borcea, la instanța supremă, unde, marți, are loc un nou termen de judecată în cazul apelurilor DNA și a unor inculpați împotriva deciziei CAB de încetare a procesului penal față de unele fapte ale edilului.

La termenul de judecată din septembrie cei doi s-au văzut în sala de judecată. Borcea se afla în boxa arestaților iar Onțanu pe o bancă din sala de judecată.

Atunci audierea nu a fost posibilă deoarece un alt martor cheie care trebuia audiat la același termen cu Borcea a lipsit când a început procesul deși anterior fusese văzut în curtea instanței.

La termenul din aprilie Onțanu declara în fața jurnaliștilor că nu are resentimente față de denunțătorul său.

„Borcea a fost denunţător, era în închisoare atunci, probabil că era într-o situație foarte grea. Nu-i port pică sub nicio formă”, spunea Onţanu.

Victor Ponta: Mihai Fifor este o slugă! Sunt foarte dezamăgit de el

Curtea de Apel București (CAB) a decis, în iulie 2017, să înceteze procesul penal împotriva fostului primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, în dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită, ca urmare a prescripției faptelor, decizia instanței nefiind definitivă. În aceeaşi zi, Onţanu a făcut recurs invocând faptul că nu este interesat de prescrierea faptelor, ci doreşte ca Instanţa Supremă să-i probeze nevinovăţia.

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost trimis în judecată în iunie 2016 pentru luare de mită. Alături de Neculai Onţanu a fost trimisă în judecată şi Loredana Radu, avocat, fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. În acelaşi dosar au fost judecaţi și Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului , pentru luare de mită şi spălare de bani dar şi Aurel Radu, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit DNA, Neculai Onţanu, „în perioada 2006 - 2007, în calitate de primar al Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991, asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. În aceeași perioadă, inculpatul Onţanu Neculai a pretins, iar după emiterea titlului de proprietate a primit în mod indirect, o suprafață totală de teren de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 - o zonă rezidenţială) și care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele două persoane sunt inculpaţii Radu Loredana Claudia și Radu Aurel”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.