Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

One-woman-show-ul 'Evadarea tăcută', debutul actriţei Oana Pellea ca regizoare - în premieră la TNB, pe 18 noiembrie

facebook.com
TNB

One-woman-show-ul "Evadarea tăcută" de Lena Constante, debutul actriţei Oana Pellea ca regizoare, va avea premiera oficială pe 18 noiembrie, de la ora 19,00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale".

Potrivit unui comunicat al TNB transmis, miercuri, AGERPRES, o poveste profundă despre rezistenţa umană în faţa opresiunii regimului comunist în România, cartea Lenei Constante stă la baza unui spectacol în care marea actriţă Oana Pellea urmăreşte viaţa protagonistei, o femeie puternică şi independentă, care se confruntă cu dificultăţile şi limitările impuse de sistemul politic al vremii.

"Nu poţi printr-o dramatizare să 'joci viaţa' unui Om! Mi se pare indecent. De aceea, spectacolul 'Evadarea tăcută' mi-l doresc o mărturisire şi nu un spectacol de teatru. Scopul meu nu este performanţa actoricească, ci o experienţă umană împărtăşită cu publicul! Îmi doresc ca textul şi experienţa unui fenomen uman pe numele de Lena Constante să ajungă la spectatori", a explicat Oana Pellea.

Actriţa a adăugat că pentru ea este o datorie de onoare să aducă în atenţia publicului această lecţie de viaţă: "Cum poţi evada din iadul trăit plonjând în raiul din tine! Vă invit la o mărturisire. Cea mai mare dezamăgire pentru mine ar fi: 'aţi jucat bine'. Nu vreau să 'joc'. Nu vreau să fiu actriţă în acest spectacol. Vreau doar să vă împărtăşesc cu smerenie experienţa acestui excepţional Spirit. Atât".

Cu prilejul premierei, Editura Humanitas va reedita volumele "Evadarea tăcută" şi "Evadarea imposibilă", care vor fi disponibile pentru publicul prezent la eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.