Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONG-uri: Pistele de biciclete propuse de PMB riscă să fie o risipă de bani

1024px-Bahnrad[1]

Două ONG-uri din Capitală au trimis un comunicat în care își exprimă nemulțumirea că pistele de biciclete propuse de primărie către PMUD nu sunt parte a unui proiect aprobat și avizat. Totodată, atrag atenția că, în trecut, pistele construite fără proiect și fără respectarea normativelor s-au dovedit o risipă de bani.

ONG-urile OPTAR și Active Watch cer echipei ce realizează planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) București – Ilfov să nu ia în considerare o listă de 100 de străzi pe care ar urma să fie construite piste de biciclete. Lista a fost trimisă de către PMB către echipa PMUD și este similară cu o altă listă de străzi care a ajuns de curând în presă.

Conform comunicatului primit la redacție, lista propusă nu este însoțită de un proiect avizat și aprobat. Organizațiile insistă că, înainte de a lua în considerare cerințele PMB, este nevoie să fie cunoscute soluțiile de implementare.

De altfel, nu ar fi prima dată când Primăria acționează pripit și vine cu soluții nefezabile:

„În București nu există trotuare suficient de late care să permită realizarea de piste viabile pentru biciclete pe trotuare și, în același timp, să rămână suficient spațiu conform setului minim de criterii stabilite de dispozițiile Normativului 51/2012. În perioada 2007 - 2015, Administrația din București a mai încercat să realizeze piste pe trotuare sau prin îngustarea trotuarelor, dar toate proiectele s-au dovedit a fi doar o risipă de bani.", se arată în comunicatul primit.

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane. ActiveWatch este o organizație pentru drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.