Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONOARE mai mare nu se putea: Cine îl va vizita pe Donald Trump

Donald Trump nebun

Liderul spiritual tibetan în exil Dalai Lama a anunţat miercuri că îl va vizita pe preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, o întâlnire ce va înfuria Beijingul care îl consideră pe călugărul laureat al Premiului Nobel pentru Pace drept un separatist periculos, relatează Reuters.

Luând cuvântul în timpul unei vizite în capitala mongolă Ulan Bator şi întrebat despre alegerile din SUA, Dalai Lama a spus că întotdeauna a considerat Statele Unite o "naţiune conducătoare a lumii libere".

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

"Cred că există unele probleme pentru a merge în Statele Unite, aşa că mă voi duce să îl văd pe noul preşedinte", a declarat el reporterilor, fără a da detalii.

Preşedintele democrat Barack Obama s-a întâlnit cu Dalai Lama la Casa Albă în iunie, în ciuda unui avertisment al Chinei că ar deteriora relaţiile diplomatice, a patra întâlnire a lui Obama la Casa Albă cu Dalai Lama în ultimii opt ani.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

Vorbind în limba engleză, Dalai Lama a considerat ca neimportantă o parte din retorica electorală din campania prezidenţială în Statele Unite.

"Uneori simt că, în timpul alegerilor, candidatul are mai multă libertate de a se exprima. Odată aleşi, având responsabilitate, ei trebuie atunci să spună ce viziune au şi ce intenţionează să facă în conformitate cu realitatea", a spus el.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

China îl consideră pe Dalai Lama un separatist, deşi el afirmă că doar caută să obţină o autonomie reală pentru patria sa din Himalaya, Tibet, "eliberat paşnic" de trupele comuniste chineze în 1950, comentează Reuters.

China a fost înfuriată de decizia Mongoliei de a-i permite să efectueze o vizită, deşi Ministerul de Externe mongol a transmis, într-un comunicat pentru agenţia de presă Montsame, că guvernul nu are nimic de a face cu această vizită, care, potrivit ministerului, a fost aranjată de budiştii mongoli, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cât a dat un MILIONAR pe chiloții amantei lui Adolf Hitler, Eva Braun, la o licitație / FOTO

După o vizită a lui Dalai Lama în Mongolia în 2006, China a anulat pentru scurt timp zborurile între Beijing şi Ulan Bator.

Beijingul îşi exprimă în mod frecvent furia faţă de ţările care îl găzduiesc pe Dalai Lama, care a fugit în India în 1959 în urma unei revolte eşuate împotriva chinezilor.

Citește și: Pozițiile SEXUALE care-i ÎNNEBUNESC pe bărbați

Grupurile pentru drepturile omului şi exilaţii acuză China de încălcări ale drepturilor religioase şi culturale ale poporului tibetan, acuzaţii negate puternic de Beijing, care afirmă că regimul său a adus prosperitate într-o regiune cândva înapoiată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.