Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ons Jabeur, atac la organizatorii turneului de la Roma: `Trebuie să dea premii egale atât la bărbați cât și la femei`

Facebook Ons Jabeur
Ons Jabeur

Numărul şapte mondial în tenisul feminin, tunisianca Ons Jabeur, a declarat că jucătoarele nu ar trebui să aştepte pentru a avea aceleaşi premii în bani ca la masculin la turneul de la Roma după ce organizatorii au anunţat planul să atingă paritatea financiară până în 2025, transmite Reuters.

Tenisul este considerat un lider în lupta pentru egalitate în ultimele decenii, cu premii egale în bani oferite pentru masculin şi feminin la turneele de Mare Şlem.

Turneele din circuitul WTA (feminin), totuşi, oferă bani mai puţini decât cele din circuitul ATP (masculin). La turneul de la Roma, premiile în bani sunt de 3,5 milioane euro la feminin şi 7,7 milioane de euro la masculin.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Tenis, Angelo Binaghi, a declarat luna trecută că turneul a început un proces care va aduce egalitatea în privinţa premiilor în bani în următorii trei ani, dar Jabeur a cerut o schimbare imediată.

''Nu înţeleg de ce trebuie să aşteptăm. Este frustrant. E timpul pentru o schimbare. E timpul ca turneul să facă ceea ce trebuie''. a declarat finalista de anul trecut de la Foro Italico pentru New York Times.

Atât la feminin, cât şi la masculin, turneul de la Roma, WTA 1.000, respectiv ATP Masters 1.000, o categorie sub Grand Slam, se joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi, cu tablouri de simplu cu 128 de jucători.

Turneele similare de la Indian Wells, Miami şi Madrid oferă premii egale la feminin şi masculin.

Jucătoarea spaniolă Paula Badosa a afirmată că nu înţelege de ce există această diferenţă la Roma, turneu care atrage cei mai buni jucători din lume: ''Nu înţeleg de ce nu este egalitate acum. Nu ne-au informat. Au spus că asta este ce primim şi trebuie să jucăm''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.