Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăcerea de milioane de euro a primarului Onțanu

comunicat

Doar un naiv crede că domnul Onţanu, care se află deja la cel de-al 4-lea mandat de primar al sectorului 2, nu ştia valoarea reală a terenurilor retrocedate sau că a semnat cu ochii închişi actele respective.

Vorbim de proprietăţi de milioane de euro, nu de autorizaţia de amplasare a unei băncuţe în parc. Având în vedere că întreaga comisie de la ANRP este cercetată penal în acest moment iar unii membri sunt după gratii, eu aştept reacţia autorităţilor şi vis-a-vis de aleşii locali ai sectorului 2 care şi-au dat girul pe restituirea proprietăţilor.

De asemenea, sunt curios, ca şi locuitorii sectorului 2, ce are de spus domnul primar Onţanu în această chestiune. Momentan, văd că refuză orice fel de dialog atât cu presa, cât și cu simplii cetǎțeni care îi adreseazǎ întrebǎri pe pagina oficialǎ de Facebook. Acest lucru mi se pare pe de o parte o sfidare făţişă la adresa tuturor locuitorilor din sector, indiferent că l-au votat sau nu, iar pe de altă parte, seamănă foarte mult cu politica struţului care îşi bagă capul în pământ în caz de pericol iminent.

Este nedemn ca finalul carierei sale politice şi administrative să-l găsească fugind de răspundere. Terenurile în posesia cărora a intrat Gheorghe Stelian sunt bunuri ale sectorului 2, deci, indirect ale tuturor locuitorilor săi şi nu o moşie privată. Fiecare bucureştean din sectorul 2 merită şi trebuie să ştie ce s-a întâmplat cu aceste terenuri.

În ultimii 20 de ani nu am auzit sau văzut vreun ales local, iar domnul Onţanu nu face excepţie, care să nu se plângă de veniturile mici alocate de la bugetul de stat. De fiecare dată când este sesizată o problema în localitate, toţi ridică din umeri şi dau vina pe Guvern. Genul acesta de abordare retrogradǎ continuă să producă mult rău societăţii prin perpetuarea mentalităţii întinsului mâinii. Ai o problemǎ, întinzi mâna la stat să ţi-o rezolve. Greşit!

Aleşii locali trebuie să fie primii care dau exemplul de bun gospodar, de la ei trebuie să plece stimularea şi implicarea comunităţii în bună administrare a urbei şi nu menţinerea acesteia într-o zona de captivitate, de dependenţă de ajutoarele sociale pentru că, ulterior, comunitatea dependentă să fie utilizată în alegeri drept masă de manevră.

Haideţi să ne uităm puţin şi la capacitatea lor de management, ca să nu spun bune intenţii, cum cheltuie banii primiţi, care le sunt priorităţile, cum fructifică resursele de care dispun, ce proiecte de dezvoltare şi de atragere de investiţii au? Răspunsurile, din păcate, le primim zilele astea tot mai des de la DNA...

Revenind la chestiunea iniţială, cea cu retrocedările din sectorul 2, aştept în continuare o poziţie oficială a primăriei şi a prefecturii, precum şi o anchetă riguroasă din partea organelor abilitate ale statului cu privire la activitatea acestor instituţii.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.