Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ontochain, proiectul finanţat de UE a lansat cel de-al doilea apel de finanţare, pentru dezvoltarea de soluţii bazate pe tehnologia blockchain

scotteaugenbaum.com
blockchain criptomonede bitcoin

Proiectul finanţat de Uniunea Europeană (UE), intitulat Ontochain, a lansat cel de-al doilea apel de finanţare în valoare de 1,32 milioane de euro, dedicat inovatorilor în tehnologia internetului, pentru a dezvolta soluţii bazate pe blockchain.

Din bugetul total alocat acestui apel, participanţii vor primi granturi de până la 145.000 de euro (finanţare equity-free), alături de mentorat gratuit şi acces gratuit la infrastructură de top (iExec and MyIntelliPatent).

Persoanele care vor aplica trebuie să înscrie o propunere care să vizeze una dintre următoarele teme: Decentralized oracles; Mecanismele pieţei; Ontochain interoperabilitate & API Gateways; Ontochain Network Design şi scalabilitate; Semantic based marketplaces; Data Provenance în Ontochain.

De asemenea, vor fi luate în considerare propuneri care să vizeze mai multe teme atât timp cât vor contribui la consolidarea infrastructurii Ontochain şi la îndeplinirea obiectivului final, scrie Agerpres.ro.

În cele din urmă, vor fi selectate 12 proiecte care să se alăture unui program de sprijin cu o durată de zece luni.

Aplicaţiile sunt deschise pe F6S până pe data de 15 septembrie 2021, iar un webinar special va avea loc pe 28 iulie pentru a oferi potenţialilor aplicanţi mai multe informaţii despre program şi despre procesul de înscriere.

Ontochain, care face parte din iniţiativa Next Generation Internet a Comisiei Europene, explorează şi oferă informaţii on-chain şi off-chain interoperabile, metode de gestionare a informaţiilor şi a cunoştinţelor.

Proiectul este operat de şapte parteneri cu expertiză în domeniu: European Dynamics (Luxemburg), Universitatea din Ljubljana (Slovenia), IntelliSemantic (Italia), iExec Blockchain Tech (Franţa), Universitatea de Economie şi Business din Atena (Grecia), Camera de Comerţ şi Industrie greco-germană (Grecia) şi F6S (Irlanda).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.