Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: 70% din populaţia Siriei avea nevoie de asistenţă umanitară înainte de cutremurul devastator

romania.europalibera.org
onu

ONU a declarat marţi că aproape 70% din populația Siriei avea nevoie de asistență umanitară înainte de cutremurul produs luni dimineaţă, informează Rador.

Coordonatorul rezident al Națiunilor Unite și coordonatorul umanitar ad-interim pentru Siria, El-Mostafa Benlamlih și coordonatorul umanitar regional pentru criza siriană, Muhannad Hadi, au declarat că problema umanitară a fost agravată de tragedia provocată de sesismul care s-a produs în sudul Turciei şi nordul Siriei. "Această tragedie va avea un impact devastator asupra multor familii vulnerabile, care se luptă zilnic pentru a-i întreține pe cei dragi", se arată în declaraţia comună a celor doi oficiali ONU.

Impactul războiului de 12 ani din Siria

În declaraţie, El-Mostafa Benlamlih şi Muhannad Hadi au subliniat impactul războiului de 12 ani din Siria, descriind o țară care "se confruntă cu un colaps economic și cu grave penurii de apă, electricitate și combustibil". Cei doi au lansat un apel către toți partenerii donatori să "ofere asistența necesară pentru a atenua suferința sirienilor". ONU și partenerii umanitari internaţionali spun că în prezent se concentrează pe nevoile imediate, inclusiv pe distribuirea de alimente, adăposturi, articole nealimentare și medicamente. În Siria, cel puțin 1.832 de persoane au murit și alte 3.849 au fost rănite în urma cutremurului devastator care a avut loc luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.