Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a condamnat 'cu forţă' lansarea unei rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord

Agerpres - Reuters
ONU

ONU a condamnat ''cu forţă'' joi lansarea unei rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord şi a cerut Phenianului să înceteze orice acţiune considerată ''contraproductivă'' şi care stârneşte ''tensiuni'' în Asia, relatează AFP.

Şi Consiliul de Securitate urmează să se întrunească vineri în legătură cu acest tir ''fără ambiguitate'' efectuat de către Coreea de Nord, au declarat diplomaţi, informează Agerpres.ro.

Citește și: Alertă în Marea Japoniei: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală pentru prima dată după 2017

''Lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune riscă o escaladare semnificativă a tensiunilor importante în regiune. Secretarul general al ONU Antonio Guterres cere RPDC (Republicii Populare Democrate Coreene) să nu întreprindă alte acţiuni contraproductive'', a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, potrivit unui comunicat.

Guterres ''îşi reafirmă angajamentul de a lucra cu toate părţile pentru a căuta o soluţie paşnică şi diplomatică în vederea denuclearizării complete şi verificabile a Peninsulei Coreene'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord a efectuat joi un tir cu 'un proiectil neidentificat' cu rază lungă în Marea Japoniei, au anunţat armatele sud-coreeană şi japoneză, potrivit cărora ar putea fi vorba despre o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), notează AFP şi Reuters.

Lansarea de joi ar fi cel puţin al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an, o frecvenţă fără precedent care a atras condamnare din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.