Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a convocat convorbiri la Viena între guvernul sirian şi Opoziţie

reuters
siria

Emisarul special al ONU pentru Siria a afirmat miercuri că a invitat guvernul sirian şi opoziţia la o reuniune specială care va avea loc săptămâna viitoare la Viena, în Austria, relatează Reuters.

Într-un comunicat, Staffan de Mistura a afirmat că întrevederea din 25-26 ianuarie se va axa pe problemele constituţionale în Siria. 'Emisarul special aşteaptă cu nerăbdare participarea ambelor delegaţii la această reuniune specială. El aşteaptă ca delegaţiile care vor veni la Viena să fie pregătite pentru un angajament esenţial cu el şi echipa lui, cu un accent special pe coşul constituţional al agendei spre aplicarea deplină a rezoluţiei 2254 a Consiliului de Securitate...', se arată în comunicat, conform Agerpres.

Ministrul german al apărării Ursula von der Leyen a atras atenţia duminică asupra faptului că războiul împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) nu s-a încheiat şi a subliniat necesitatea de a nu subestima capacitatea membrilor grupării, notează AFP. Ursula von der Leyen a făcut aceste declaraţii în timp ce vizita trupele germane detaşate în Iordania şi angajate în cadrul coaliţiei anti-SI.

Statul Islamic 'a fost în mare parte înfrânt pe plan militar (...) dar nu trebuie să subestimăm' capacitatea combatanţilor săi, a atras atenţia ministrul german, făcând apel la continuarea luptei împotriva grupării ultraradicale. Germania are 280 de militari angajaţi în cadrul coaliţiei care luptă împotriva SI în Irak şi în Siria.

Guvernul german are în vedere o reducere a forţelor sale în regiune însă, potrivit Ursulei van der Leyen, amploarea acestei reduceri nu a fost încă stabilită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.