Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a decretat nivelul de alertă umanitară cel mai ridicat în Yemen

aden

ONU a decretat miercuri nivelul de alertă umanitară cel mai ridicat în Yemen, unde cel puţin 31 de persoane au fost ucise şi 100 rănite într-un bombardament efectuat de rebelii şiiţi la Aden, al doilea oraş al ţării, transmite AFP. 

Un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite a declarat, la New York, că responsabilii umanitari ai ONU au decis să plaseze Yemenul la nivelul trei de urgenţă umanitară pentru o perioadă de şase luni. 

Nivelul maxim de alertă umanitară mai este în vigoare în Irak, Sudanul de Sud şi Siria. 

Potrivit ONU, cel puţin 21,1 milioane de yemeniţi - 80% din populaţia ţării - au nevoie de asistenţă umanitară, iar 13 milioane dintre ei suferă de lipsa alimentelor, în timp ce 9,4 milioane de yemeniţi au un acces redus la apă. 

Confruntările din Yemen, unde forţele proguvernamentale luptă contra rebelilor şiiţi, s-au soldat până la finalul lunii iunie cu 2.800 de morţi, dintre care 1.400 de civili, şi 13.000 de răniţi. 

La Aden, rebelii au lansat miercuri în zori 15 rachete de Katiuşa asupra cartierului Mansoura, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor proguvernamentale, Ali al-Ahmadi. 

Poziţiile rebelilor şiiţi din alte două cartiere din Aden, Dar Saad şi Khor Maksar, au fost vizate de o serie de raiduri aeriene lansate de coaliţia condusă de Arabia Saudită, care sprijină forţele proguvernamentale yemenite.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.