Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a lăudat Republica Moldova pentru ajutorul dat refugiaților din Ucraina: Exemplară prin solidaritatea pe care a arătat-o

Politico
refugiati ucraina

„Exemplară prin solidaritatea pe care a arătat-o” față de refugiații din Ucraina. Așa a fost lăudată Republica Moldova  de către reprezentanta Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați, Francesca Bonelli, într-un interviu pentru France Presse.

„Asta înseamnă o povară asupra serviciilor sociale, asupra capacităţii ţării. Şi Republica Moldova a fost exemplară prin solidaritatea pe care a arătat-o. Este un bun exemplu de integrare, de incluziune, de răspuns umanitar”, a afirmat Francesca Bonelli.

„Adesea, după primele luni de urgenţă, situaţia devine mai dificilă pentru că locuitorii se simt puţin uitaţi şi încep să-i vadă pe refugiaţi ca pe o problemă şi nu ca pe o resursă”, a estimat ea.

Republica Moldova a primit peste 100 de milioane de euro, bani reprezentând ajutor umanitar, bani investiţi în amenajări la frontieră sau care au ajuns direct la refugiaţi prin plăţi directe.

„Am susţinut de asemenea guvernul, de la poliţie până la Ministerul de Interne, dar şi spitalele. S-au furnizat echipamente sanitare precum maşini de anestezie, generatoare şi altele care vor rămâne în ţară. Ele vor contribui la a face R. Moldova mai puternică în capacitatea sa de a răspunde persoanelor mai vulnerabile, refugiate sau din ţară”, a precizat responsabila UNHCR.

„De asemenea, am ajutat mult ţara să-şi întărească sistemul legislativ cu mecanismul de protecţie temporară (pentru persoanele deplasate), de care R. Moldova, care nu este încă membră a UE, nu dispunea”, a adăugat Francesca Bonelli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.