Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU a prezentat scuze Spaniei, după ce a atribuit bombardamentul asupra oraşului Guernica

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a prezentat scuze Spaniei după ce a atribuit pe site-ul său de internet bombardamentul asupra oraşului Guernica, din 26 aprilie 1937, Republicii Spania, în condiţiile în care acesta a fost comis de Germania nazistă şi Italia fascistă, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al organizaţiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Este o teribilă eroare", a explicat Stephane Dujarric. Această eroare a fost reperată în timpul weekendului pe site-ul ONU ce recenzează cadourile făcute Organizaţiei, însă ea era prezentă de "doi sau trei ani". 

Site-ul respectiv a fost oprit pentru perioada cât au durat corectarea şi verificarea tuturor datelor ce figurează pe el, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citește și: Un tren a deraiat în Hong Kong - Mai multe persoane au fost rănite

Eroarea viza o vastă tapiserie suspendată la intrarea în Consiliul de Securitate al ONU, tapiserie ce reproduce celebrul tablou al lui Picasso. Realizată de Francaise Jacqueline de la Baume-Durrbach, această tapiserie a fost oferită ONU de familia lui Nelson A. Rockefeller, care a comandat opera în 1955. 

"Republicanii (spanioli) au fost victimele" bombardamentului şi "nu autorii", a adăugat Stephane Dujarric. "Regretăm eroarea şi prezentăm scuzele noastre populaţiei şi guvernului Spaniei", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.