Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU anunță HAOS: comerțul global va SCĂDEA MASIV din cauza pandemiei

www.bizibiz.ro
Comert cu ridiacata

Comerțul global va scădea cu 7% până la 9% în 2020 față de anul precedent, în ciuda unei reveniri fragile conduse de China în al treilea trimestru, a anunțat miercuri un raport al Națiunilor Unite, citat de Reuters.

Nici o regiune nu a fost scutită de scăderea estimată la 19% în comerțul mondial din al doilea trimestru, în condițiile în care pandemia COVID-19 a perturbat economiile, spune U.N. Conference on Trade and Development (UNCTAD), conform Mediafax.

Comerțul global și-a revenit oarecum în al treilea trimestru, când a fost estimat cu aproximativ 4,5% mai scăzut decât în ​​aceeași perioadă de acum un an, a declarat agenția în cea ma i recentăactualizare.

Citește și: Ludovic Orban, REPLICĂ NEAȘTEPTATĂ: Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură

 

"Comerțul cu echipamente de birou la domiciliu și consumabile medicale a crescut în trimestrul III, dar s-au redus în continuare sectoarele auto și energetic", a spus UNCTAD. Creșterea în sectorul textil a fost, de asemenea, puternică.

Exporturile Chinei au revenit puternic în al treilea trimestru, după ce au scăzut în primele luni ale pandemiei, înregistrând o rată de creștere de aproape 10%, a spus UNCTAD. „În general, nivelul exporturilor chineze pentru primele nouă luni ale anului 2020 a fost comparabil cu cel din 2019”, a spus organizația.

Cererea chineză pentru produse importate și-a revenit după o scădere în T2 2020, spre deosebire de alte economii majore, a spus acesta.

La începutul acestei luni, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și-a actualizat prognoza pentru comerțul cu mărfuri și a prezis o scădere de 9,2% pentru 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.