Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU caută melodii care generează fericire

muzica

Internauţii din întreaga lume sunt invitaţi de ONU ca începând de luni să posteze pe reţelele sociale melodiile care le insuflă bucurie şi un zâmbet de fericire, playlist-ul palmaresului muzical al fericirii urmând să fie difuzat vineri, 20 martie, de Ziua Internaţională a Fericirii, de către serviciul muzical online MixRadio, informează AFP.

Această zi a fost stabilită de ONU în anul 2012, iniţiativa aparţinând micului regat Bhutan din Himalaya, care a inclus "fericirea naţională brută" ca indice în statisticile oficiale.

Între membrii juriului care va alege piesele muzicale cele mai antrenante se numără cântăreţii şi compozitorii britanici Ed Sheeran şi James Blunt, americanul John Legend, DJ-ul francez David Guetta şi starul portughez David Carreira.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat această iniţiativă - #HappySoundsLike - într-un videoclip în care a menţionat că piesa lui preferată este 'Signed, Sealed, Delivered' de Stevie Wonder, un hit din anii 1970. El a declarat că speră ca acest titlu să fie un semn bun pentru încheierea unui acord privind combaterea încălzirii globale la Conferinţa de la Paris din luna decembrie, mai notează AFP.

"Astăzi, vom folosi limbajul universal al muzicii pentru a exprima solidaritatea cu milioanele de oameni din întreaga lume care suferă de sărăcie, încălcări ale drepturilor omului, crize umanitare şi efectele poluării şi schimbărilor climatice", a spus Ban.

Anul trecut, de Ziua Internaţională a Fericirii, ONU a invitat internauţii să danseze cu bucurie pe melodia 'Happy' a lui Pharrell Williams.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.