Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Cel puţin 306.887 de civili au murit în războiul din Siria

Agerpres
siria bombardament

Cel puţin 306.887 de civili au murit în războiul civil din Siria, între începutul lunii martie 2011 şi sfârşitul lunii martie 2021, conform unei noi estimări a Biroului ONU pentru Drepturile Omului, relatează dpa.

Cifra este mai mare decât estimările anterioare, a informat marţi biroul într-un raport prezentat Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere statistic, conflictul a costat viaţa a 83 de cetăţeni neimplicaţi în lupte în fiecare zi timp de 10 ani. Cifra corespunde cu 1,5% din populaţia Siriei înainte de începerea conflictului.

În septembrie 2021, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a vorbit despre un total de peste 350.000 de victime ale războiului civil din Siria, potrivit Agerpres.ro.

La acea vreme, cifra includea aproximativ 143.000 de civili, în jur de 138.000 de combatanţi şi circa 70.000 de morţi al cărora statut nu fusese încă clarificat.

Biroul dispune acum de informaţii detaliate despre 143.350 de civili ucişi, cu nume, data şi locul morţii. Pentru celelalte cazuri, informaţiile lipsă au fost estimate şi completate folosind metode de statistică, a anunţat un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Drepturile Omului.

"Cifrele din acest raport privind victimele conflictului nu sunt pur şi simplu un set de numere abstracte, ci reprezintă fiinţe umane individuale. Uciderea fiecăruia dintre aceşti 306.887 de civili a avut un impact profund, reverberant asupra familiei şi comunităţii din care făceau parte ", a mai spus Bachelet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.