Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere o anchetă internaţională privind încălcări ale dreptului umanitar în Gaza

nbcnews.com
spital gaza

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a făcut referire joi la "acuzaţii extrem de grave" privind încălcări ale dreptului internaţional în războiul dintre Israel şi Hamas şi a cerut o anchetă internaţională, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Acuzaţiile extrem de grave de încălcări multiple şi grave ale dreptului internaţional umanitar, indiferent de autorii acestora, necesită o anchetă riguroasă şi o stabilire a responsabilităţii", a declarat Volker Türk, în timpul unei conferinţe în care a informat statele membre ONU despre recenta sa vizită în Orientul Mijlociu, adăugând că este "necesară o anchetă internaţională".

Totodată, oficialul ONU a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia "potenţial explozivă" din Cisiordania ocupată.

"Sunt profund îngrijorat de escaladarea violenţei şi a discriminării grave împotriva palestinienilor din Cisiordania ocupată, inclusiv în Ierusalimul de Est. În opinia mea, acest lucru creează o situaţie potenţial explozivă", a mai spus Volker Türk.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a declarat joi că focarele de boală şi foametea par "inevitabile" în Gaza, după săptămâni de atac israelian asupra enclavei palestiniene dens populate, notează Reuters.

Volker Türk a afirmat că epuizarea combustibilului va fi "catastrofală" în Gaza, ducând la prăbuşirea sistemelor de canalizare, a asistenţei medicale şi punând capăt ajutorului umanitar limitat furnizat populaţiei.

"Focarele masive de boli infecţioase şi foametea par inevitabile", a declarat Turk, care a descris bombardamentul israelian asupra Fâşiei Gaza ca fiind "de o intensitate rareori întâlnită în acest secol".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.