Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere Turciei să primească mai mulţi refugiaţi sirieni

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

ONU a cerut joi Turciei şi celorlalte state vecine cu Siria să primească un număr mai mare de refugiaţi, după ce sute de mii de persoane au fugit din calea luptelor la Idlib, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Din decembrie, când a începutul ofensiva militară a trupelor preşedintelui Bashar al-Assad, circa 900.000 de persoane s-au refugiat din regiunea Idlib, majoritatea în alte zone ale acesteia sau în regiunea Alep, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

''Trebuie să facem să înceteze luptele şi să ajungem la o situaţie de securitate pentru a salva vieţile'', a transmis într-un comunicat Filippo Grandi, înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi.

Citește și: Cutremur la Antena 3! O vedetă părăsește postul, după 10 ani! Anunț făcut de Radu Tudor

''La fel ca în trecut, în momente de criză, lansez de asemenea un apel ţărilor vecine, inclusiv Turciei, să extindă primirile pentru ca persoanele aflate în mare pericol să-şi poată găsi refugiu - chiar dacă sprijinul popular şi capacităţile de primire sunt deja puse la grea încercare'', solicită Filippo Grandi.

Statele vecine Siriei găzduiesc în prezent circa 5,6 milioane de refugiaţi, dintre care aproximativ 3,6 milioane se află în Turcia, iar ONU cere sporirea sprijinului internaţional pentru aceste ţări.

Potrivit UNHCR, peste patru milioane de civili, din care jumătate sunt strămutaţi interni, se află în prezent în nord-vestul Siriei. Organizaţiile umanitare încearcă să le vină în ajutor în special prin expedierea peste graniţă dinspre Turcia a unor materiale pentru adăpost şi kituri cu ajutoare de urgenţă.

De asemenea, agenţia ONU a pre-poziţionat în regiune stocuri cu materiale de urgenţă care pot răspunde nevoilor imediate a circa 2,1 milioane de persoane, inclusiv corturi pentru circa 400.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.