Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU: Consiliul de Securitate condamnă atentatele `laşe` comise în Egipt

www.europafm.ro
ONU

Membrii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite au condamnat atentatele comise duminică la două biserici copte din Egipt, atacuri "laşe" care au făcut cel puţin 43 de morţi, transmite AFP. 

Într-un comunicat, Consiliul a chemat toate statele membre să colaboreze cu guvernul egiptean pentru a aduce în faţa justiţiei pe autorii acestor atentate, care au fost revendicate de gruparea Stat Islamic (SI). 

Cele 15 state membre ale Consiliului "prezintă condoleanţe familiilor victimelor şi guvernului egiptean şi doresc o rapidă şi completă recuperare a răniţilor", în număr de peste o sută, conform agenţiilor internaţionale de presă. 

"Membrii Consiliului de Securitate reafirmă că terorismul sub toate formele sale reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale", mai arată comunicatul. 

Două atentate cu bombă revendicate de SI au vizat biserici copte, făcând cel puţin 27 de morţi în oraşul Tanta şi 16 morţi la Alexandria, înainte cu trei săptămâni de o vizită a a Papei Francisc, notează AFP. 

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creştine din Egipt, relatează agenţiile internaţionale de presă. 

'Echipe ale Statului Islamic au condus atacurile împotriva a două biserici, la Tanta şi Alexandria', a anunţat agenţia de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat distribuit pe reţelele de socializare. 

În ambele atacuri s-a produs o explozie în incinta bisericilor, cel puţin în cazul celui de-al doilea atentat autorităţile confirmând că a fost executat de un terorist kamikaze care şi-a detonat centura explozivă. 

Primul atac a vizat o biserică creştină coptă din oraşul Tanta, situat în Delta Nilului, iar al doilea atac a fost comis câteva ore mai târziu împotriva bisericii creştine Sfântul Marcu din oraşul Alexandria. Papa Teodor al II-lea al Alexandriei a participat la slujba din această biserică şi a plecat de acolo cu puţin timp înaintea deflagraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.