Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU contrazice Rusia în privința acordării cu întârziere a vizelor americane pentru diplomații ruși

Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, a contrazis joi afirmațiile Ministerului rus de Externe care a acuzat că Națiunile Unite ignoră faptul că autoritățile americane amână nepermis de mult acordarea de vize diplomaților ruși, informează Reuters.

Astfel, Dujarric a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că Antonio Guterres și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea în legătură cu acest subiect.

„Timp de mai multe luni, secretarul general și Consiliul Legislativ al Națiunilor Unite și-au exprimat în mod repetat îngrijorările în acest sens”, a spus Dujarric, care a adăugat că secretarul general urmărește cu atenție situația.

Citește și: CURCE ROȘIE azi, de Sfântul Ștefan - Ce să NU faci în a treia zi de Crăciun

Potrivit ultimului raport al ONU, și alte state, precum China, Coreea de Nord, Iran, Siria și Cuba au avut plângeri cu privire la faptul că autoritățile americane ar întârzia acordarea vizelor pentru diplomații acestor state care vor să ajungă la ședințele ONU.

Reacția lui Dujarric vine după ce Ministerul rus de Externe l-a acuzat miercuri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că ignoră faptul că Statele Unite ar amâna foarte mult acordarea de vize oficialilor ruși care doresc să participe la reuniuni ale Națiunilor Unite la New York.

Potrivit Moscovei, Washingtonul ar întârzia în mod intenționat eliberarea de vize pentru oficialii ruși care se deplasează către sediul ONU, o mișcare despre care Rusia susține că ar putea să afecteze și mai mult relațiile dintre cele două țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.