Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU critică Israelul pentru sentinţa dată în cazul militarului care A EXECUTAT un palestinian- VIDEO

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a calificat vineri drept insuficientă şi inacceptabilă condamnarea la doar 18 luni de închisoare a unui militar israelian găsit vinovat de împuşcarea mortală a unui agresor palestinian ce fusese deja făcut inofensiv, transmite AFP, conform agerpres.

O pedeapsă de 18 luni de detenţie 'pentru o încălcare a drepturilor omului atât de gravă este inacceptabilă', a declarat Ravina Shamdasani, purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat.

VIDEO - Irakul BOMBARDEAZĂ în Siria. Sunt vizate poziţiile jihadiştilor din SI

'Suntem profund tulburaţi de pedeapsa prea clementă pronunţată' de justiţia israeliană împotriva soldatului Elor Azaria, 'condamnat pentru că a ucis ilegal un soldat palestinian în ceea ce pare o execuţie extrajudiciară a unui om neînarmat care nu reprezenta în mod clar niciun pericol', a adăugat purtătoarea de cuvânt, vorbind despre un caz care 'riscă să consolideze cultura impunităţii'.

Sergentul Elor Azaria, care are şi cetăţenie franceză, a fost condamnat marţi pentru omucidere de un tribunal militar israelian, dar risca 20 de ani de închisoare. Proces a fost urmărit cu mare interes şi a divizat opinia publică din Israel, scoţând la lumină divergenţele profunde în opinia publică între cei care pledează pentru respectarea strictă de către armată a valorilor etice şi, pe de altă parte, cei care invocă sprijinul datorat militarilor confruntaţi cu atacurile palestiniene.

Azaria a fost filmat în martie 2016 în timp ce împuşca în cap un palestinian rănit, după ce acesta atacase cu cuţitul soldaţi israelieni, la Hebron, în Cisiordania ocupată.

PANICĂ pe aeroportul din Amsterdam. Trenul de aterizare s-a rupt la contactul cu solul

Mai mult de 200 de palestinieni au fost ucişi de forţele de securitate israeliene de la începutul recrudescenţei violenţelor în Cisiordania, în septembrie 2015, dar Azaria este 'singurul membru al forţelor de securitate israeliene care a fost adus în faţa justiţiei pentru omor', a mai afirmat Ravina Shamdasani.

'Vorbim despre o cultură cronică a impunităţii, nu de un caz individual', a subliniat purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.