Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU dă o lovitură Rusiei: Consiliul de Securitate aprobă o rezoluţie în favoarea acţiunilor diplomatice în Ucraina

novinte.com
antonio guterres

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat vineri după-amiază, în unanimitate, un proiect de rezoluţie care prevede "susţinerea fermă" acordată secretarului general ONU, Antonio Guterres, pentru găsirea unei soluţii diplomatice la conflictul dintre Rusia şi Ucraina, afirmă oficiali ONU, informează Mediafax.

Rezoluţia prevede "susţinerea fermă" acordată secretarului general ONU "în acţiunile de căutare a unei soluţii paşnice" la conflictul dintre Rusia şi Ucraina, afirmă diplomaţi citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde.

Declaraţia reprezintă prima expresie a unităţii Consiliului de Securitate ONU de la iniţierea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

Proiectul de rezoluţie a fost elaborat de Norvegia şi Mexic, iar în forma iniţială, care a fost între timp modificată, prevedea acordarea unui rol oficial de mediator lui Antonio Guterres.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, s-a deplasat săptămâna trecută în Rusia şi Ucraina, având întâlniri cu preşedinţii Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, în cadrul eforturilor de ajungere la o soluţie diplomatică pentru încetarea conflictului militar.

Antonio Guterres insistă pentru aplicarea unui armistiţiu general în Ucraina şi pentru crearea de noi culoare umanitare. Secretarul general ONU s-a implicat direct în acţiunile de evacuare a civililor din zonele combatante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.