Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU demarează un demers ISTORIC pentru producţia de vaccinuri şi tratamente: LUPTA cu coronavirusul intră într-o etapă nemaiîntâlnită

MFE
Vaccinare

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat vineri o iniţiativă globală "istorică" care reuneşte numeroase ţări, între care Franţa şi Germania, dar fără participarea SUA, pentru a accelera producţia de vaccinuri, tratamente şi teste împotriva noului coronavirus şi pentru a asigura un acces echitabil la acestea, relatează AFP şi Reuters.

"Este o colaborare istorică pentru a accelera dezvoltarea, producţia şi distribuţia echitabilă a vaccinurilor, testelor şi a tratamentelor pentru COVID-19", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale la care au participat şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

"Lumea are nevoie de aceste instrumente şi are nevoie de ele rapid", a mai spus şeful OMS. "Ne confruntăm cu o ameninţare comună pe care nu o putem învinge decât printr-o abordare comună", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Învingerea noii pandemii de COVID-19 necesită "cel mai important efort de sănătate publică din istorie", a declarat la rândul său secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la lansarea iniţiativei globale.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

"Lumea trebuie să dezvolte, să producă şi să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, a tratamentelor şi testelor sigure şi eficiente împotriva COVID-19. Nu un vaccin sau tratamente pentru o ţară sau regiune sau jumătate din lume - ci un vaccin şi un tratament accesibil, sigur, eficient şi care poate fi administrat cu uşurinţă şi poate fi disponibil în mod universal - pentru toţi, în întreaga lume", a mai spus Antonio Guterres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.