Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU dorește schimbarea deciziei Egiptului privind condamnarea la moarte în masă a zeci de persoane

EWN
politie egipt

Șeful departamentului ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a cerut duminică autorităților din Egipt să revoce decizia privind condamnarea la moarte în masă a zeci de persoane în urma protestelor din 2013, relatează Reuters preluat de mediafax.

Un tribunal egiptean a condamnat sâmbătă 75 de persoane la moarte, printre care membri și susținători ai Frăției Musulmane și jurnaliști, pentru participarea lor la protestele din anul 2013 în cadrul cărora au fost ucise sute de persoane.

„Sper ca veridctul dat va fi revizuit de Curtea de Apel din Egipt, în concordanță cu standardele internaționale de justiție”, a declarat Bachelet.

Conform reprezentantului ONU, sentințele „reprezintă o eroare judiciară ireversibilă”.

Autoritățile din Egipt au respins sugestiile date de ONU și au declarat că reprezentanții organizației sunt influențațo de „teroriștii din Frăția Musulmană”.

Mai multe organizații pentru drepturile omului au criticat procesul în masă. Amnesty International îl numește o "parodie grotescă a justiției".

Printre cei condamnați la moarte sâmbătă de Curtea Penală din Cairo s-au numărați și membri proeminenți ai Fraților Musulmani Essam El-Erian, Mohamed Beltagy, Abdel-Rahman al-Bar și Osama Yassin. Din cele 75 de persoane, 44 sunt în închisoare, iar 31 sunt fugari.

Deși verdictul este considerat definitiv, inculpații pot face recurs.

Alți 56 de inculpați au fost condamnați la închisoare pe viață, printre care Mohamed Badie, liderul Frăției Musulmane.

Aproximativ 200 de inculpați au fost condamnați la cinci ani în spatele gratiilor, dintre care fotojurnalistul Mahmoud Abu Zeid, cunoscut și sub numele de Shawkan. După ce judecătorul a terminat să citească verdictul, au sărbătorit, deoarece aceștia și-au ispășit deja pedeapsa și așteaptă să fie eliberați în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.