Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU face apel la desfășurarea unei anchete independente și imparțiale în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

www.europafm.ro
ONU

Organizația Națiunilor Unite a făcut apel marți la desfășurarea unei anchete independente și imparțiale în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul, relatează site-ul agenției Anadolu, potrivit Mediafax.

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat că experții internaționali trebuie să se implice în investigarea asasinării lui Khashoggi și a cerut autorităților saudite să dezvăluie toate detaliile.

"Ca o investigație să fie desfășurată în mod independent de orice interes politic, implicarea experților internațional, care să aibă acces deplin la dovezi și martori, trebuie luată în considerare", a declarat aceasta.

"Examinarea medico-legală, inclusiv o autopsie a cadavrului victimei, reprezintă un element crucial în orice investigare a unei crime și fac apel autorităților saudite să dezvăluie locația trupului acestuia fără nicio amânare sau eschivare", a adăugat Bachelet.

Citește și: Vine Brumărel: Ce e INTERZIS să faci în luna noiembrie, în anumite zile, ca să îți meargă bine

Comisarul ONU a afirmat că este mulțumită de eforturile comune depuse de Arabia Saudită și Turcia în anchetarea cazului.

"Salut pașii făcuți de autoritățile turce și saudite în investigarea și tragerea la răspundere a celor suspectați de uciderea domnului Khashoggi", a mai declarat Bachelet.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.